Billeder og enkelte vejledninger til alle mulige canes fra appelsiner til radisser findes på Flicker Betty(normal)'s photostream.
Som sagt er det ikke så svært som det ser ud, og sjovt at se resultatet efter udrulning.
Husk at mindre heldige resultater kan mases sammen igen og bruges påny - så det er bare at prøve sig frem.
Lavede min første appelsin-cane (stang) blev lidt vel mørk i farven, men ok tilfreds med
første forsøg. De næste bliver lysere i farven.
Kan også købes færdige - se link til Angie Scarr Miniatures.
Lime-cane uden skræl. Appelsin-cane med skræl.
Vejledning på appelsin-cane findes hos Angie Scarr, hvor de også kan købes færdige.
Men man kan sagtens lave dem selv. Det er ikke nær så svært som det ser ud!
Øvelse gør mester - kan nu se hvor kluntet første forsøg var. De hvide skillevægge skal
laves ret tynde. Det er nemmest at skære stængerne mens de er varme (men kan også
skæres kolde). Bages ca. 10 min. Brug et skarpt blad til at skære med.
Ananas cane. Rullet omkring en strikkepind. Næste gang skal hullet nok være lidt større.
Ellers er princippet det samme. Har dog brugt 2 gule transparente blandinger i stedet for
hvid og gul. Lidt svært at se på billedet.
Så er der frugtsalat. De forskellige canes er skåret i meget små stykker og blandet op med flydende Fimo.
Velbekomme...
Starten på en cane til rabarber.
Trækkes forsigtigt ud og rulles meget tynd.
De enkelte rabarberstilke skæres skråt af og trykkes flad i enden - gøres inden bagning.
De bagte stænger/canes skæres i små stykker til tærtefyld, rbarberkompot mv.
Klar til at bage rabarbertærte.
I billedserierne nedenfor har jeg lavet ferskner.
Start med at lave en "klods" med samme struktur som du vil have til sidst. Sugerøret
bruges her til at gøre stangen hul. Bemærk igen at mønten på billedet er en en-krone.
Stangen rulles nu forsigtgt ud. Sugerøret er nu erstattet af en strikkepind.
Stængerne er nu færdige og kan skæres i passende stykker.
Det færdige resultat.
Et ikke helt vellykket forsøg på at lave vandmeloner til min landhandel. Kernerne ligger lidt
for yderligt men ellers er princippet godt nok.
De tynde stænger til kernerne laves nemmest med en hvidløgspresser.
For at lave hele meloner skæres stangen i mindre stykker og leret samles forsigtigt i enderne.
Må prøve at lave en ny senere.
Cane til æbler og pærer er meget simpel og hele æbler og pærer laves på samme måde
som vandmelonerne i enden.
Bagefter kan man jo lave halve æbler og/eller halv-spiste æbler.
Eller hvad med en æbletærte.
Citroncane
Jordbærcane
Er heldig at have en lillebror der lavede disse udstikkere til mig. Skal nu have ham overbevist
om at han også skal lave små blomster, blade og et hjerte.
Det kræver åbenbart rigtigt mange arbejdstimer .
Banancane.
Ananas.