Familien Olsen - privatpc.dk - dukkehjem.dk
Velkommen > Links > Poolteknik

Poolteknik

Flere har spurgt til hvor diverse dele til pool-teknik og WebServer er købt og jeg har derfor samlet nedenstående liste:


Mini-Webserveren kommer fra det Australske firma Modtronix.  Serveren koster inkl. forsendelse og diverse kabler ca. 450 kr.

Den tilhørende programmerings-software kan findes hos Microchip

Min tilpassede software han downloades her. Den indeholder bl.a. en seriel Modbus driver, NTP synkroniseret ur, logning af besøg mm. Bemærk at denne version næppe kan bruges som den er da den indeholder en hel del der passer til netop mit setup. Brug den derfor i stsdet som inspiration. Hvis du vælger at bruge nogle af mine features må du meget gerne sende mig en mail.


Følerlommerne er købt hos Varmt Vand Fra Solen www.varmtvandfrasolen.dk.

Jeg har købt en 100 mm samt en 300 mm lomme samt varmeledningspasta. I alt ca. 230 kr. inkl. forsendelse.


Diverse PVC-fittings er primært købt hos koiimport.dk hvor priserne er yderst rimelige. Et 50mm T-stykke m. reduktion  + ½" overgangsstykke til en følerlomme koster her ca. 50 kr. + forsendelse. Det kan dog være svært ud fra hjemmesiden at gennemskue præcist hvilke stumper man skal bruge.

En anden mulighed er naturligvis at besøge en pool-forhandler så man ved selvsyn kan se at tingene passer sammen. Her har jeg fundet nogle af stumperne hos www.berlepool.dk der har et pænt udvalg liggende. 


Det trådløse termometer stammer fra det tyske firma Conrad www.conrad.de, best. nr. 646255

Her findes flere forskellige typer og det er muligt at købe vejrstation og pool-termometer hver for sig hvis man vil stykke noget mere avanceret sammen. Det sæt jeg har valgt hedder Funk-Wetterstation mit Wassertemperatur-Sensor WS 55-Set og det koster ca. 475 kr. plus forsendelse. Jeg var i Kiel (Raisdorf) og købte det der, så jeg kender ikke prisen for forsendelse.

Samme termometer sælges også af det tyske ELV www.elv.de

For at kunne hente værdierne fra termometeret har jeg desuden købt et byggesæt til en modtager hos ELV. Den hedder IPWE1 - IP Wetterdaten Empfänger og koster ca. 450 kr. plus forsendelse. Best. nr. 68-769-34.

Mange af løsdelene til styringen er fundet på den tyske udgave af eBay www.ebay.de.

Motoren (aktuatoren) til ventilstyringen er fremstillet af Elodrive og den har jeg fundet via en normal auktion på eBay. Her slap jeg af med ca. 225 kr. hvilket må siges at være rimeligt billigt. Elodrive er dog næppe det mest gængse mærke så prøv eventuelt at søge på Belimo i stedet. Alternativt kan søges på Stellantrieb eller Stellmotor.  Husk at checke spænding samt at den er kraftig nok til at kunne dreje ventilen. Min er til 24V AC/DC og den har et drejningsmoment på 10Nm - og det passer fint.

De to Pt100 følere er fundet hos stores.ebay.de/Fuhler-Shop  dvs. en Internet-forretning under eBay. De 2 stk. følere med 6 meter silikone-kabel kostede i alt ca. 300 kr.

Vand-på-gulvet føleren er fundet hos stores.ebay.de/Elektronik-Bastler. Søg efter regensensor. Pris ca. 280 kr.

Trykvagten er af fabrikatet IFM Electronic og den stammer igen fra en normal auktion. Det lykkedes ikke at vinde de første par auktioner men tredie gang gik det. Føleren har typenummeret PN5004 og den kan indstilles i området -1.0 til 10.0 bar. Husk at checke tryk-området, da IFM laver tilsvarende trykfølere op til 400 bar!. Jeg måtte slippe i alt ca. 400 kr. inkl. tilslutningskabel. 

De anførte priser er alle inkl. forsendelse til Danmark.


Taginddækningerne, der er brugt til at føre rørene til solfangeren gennem taget, er fundet hos www.antennelageret.dk. De er egentlig beregnet til brug ved opsætning af en antennemast, men opfyldet også formålet her. Kostede ca. 325 kr. stk.